Parppeinvaaran Runokylässä yhdistyvät karjalaisen kulttuurin ominaispiirteet: kantelemusiikki, käsityöt, ortodoksisuus sekä perinneruoka. Opastettu kierros Runokylässä sisältää johdatuksen karjalaiseen elämänmenoon ja rakennuskulttuuriin, lumoavia kantelesävelmiä ja tarinoita runonlaulajien Ilomantsista. Sotahistoria on olennainen osa Ilomantsin lähihistoriaa ja Luontopirtti Mesikässä sukelletaan ihmisen ja luonnon väliseen suhteeseen.

Kesäaika

Hinta: 6€/hlö, opastettu kierros 70€/90€(sis. kantelemusiikki) aukioloaikoina, aukioloaikojen ulkopuolinen avausmaksu 40€

Voimassaoloaika: 1.6.-31.8.2019

Ryhmäkoko: Minimi 10 henk.

Kesto: Kierros ilman kantelemusiikkia 1h 15 min., kantelemusiikilla 1, 5 h

 

Talviaika

Hinta: 5€/hlö, opastettu kierros 110€/130€(sis. kantelemusiikki) 

Voimassaoloaika: 1.1.2019- 31.5.2019, 1.9.-31.12.2019 ( Kuivalattaren aitat, Rajakenraalin maja ja Kaikkien Pyhien tsasouna eivät sisälly opastukseen ajalla 1.10.-31.4.)

Ryhmäkoko: Minimi 10 henk.

Kesto: Kierros ilman kantelemusiikkia 1h, kantelemusiikilla 1h 15 min

 

Ohjelmakuvaus:

Ryhmä saapuu Parppeinvaaralle, jossa opas johdattaa ryhmän Runonlaulajan pirttiin. Opastus alkaa johdatuksella karjalaiseen kulttuuriin ja Suomen kansallissoittimen kanteleen soitolla. Runonlaulajan pirtistä opastus kulkee Mateli Kuivalattaren aittojen kautta Rajakenraalin majalle, joka on aitoa sotahistoriaa Rukajärven rintamalta. Opastuskierrokseen sisältyvät myös Kaikkien Pyhien Tsasouna ja Luontopirtti Mesikkä.

Mahdollisuus ostaa matkamuistoja museokauppa Parppeinpuodista.

Ohjelmaan on lisämaksusta saatavilla kahvi tai lounas Ravintola Parppeinpirtissä.

Ryhmävarausten toimitusehdot