Yhdeksäs Möhkönvirta -nykytaidenäyttely tuo Möhkön Ruukkimuseoon ja Parppeinvaaran runokylään nykytaidetta Suomesta ja naapurimaista. Museorakennuksista ja pysyvien kokoelmien lomasta löytää korkeatasoista oman aikamme taidetta. Näyttelyn teokset ovat maalauksia, veistoksia, installaatioita, mediataidetta, grafiikkaa, piirustuksia ja akvarelleja. Möhkönvirrassa teokset ja Ilomantsilainen kulttuurihistoria käyvät kiinnostavaa dialogia, jota ympäröi kesäinen pohjoiskarjalainen luonto ja maisema.

Möhkönvirta 2018 -näyttelyyn kutsutut taiteilijat ovat: Hanna Järvenpää, Liperi, Sanna Korteniemi, Rovaniemi, Igor Kotukov, Petroskoi, Venäjä, Heikki Leis, Tartto, Viro, Tuomas Ollikainen, Joensuu, Torunn Ovanger, Tromsö, Norja, Jouni Viljakainen, Imatra ja työryhmä Saeid Ahmadgog, Tampere ja Heidi Vasara, Joensuu.

Näyttelyn ovat koonneet joensuulaiset kuvataiteilijat Heidi Vasara ja Kari Virtanen.

Möhkönvirta -nykytaidenäyttely on avoinna 2.6.–1.9.2018 museoiden aukioloaikoina.

Möhkönvirta Facebookissa

  

 

 

 

Punaturkin jäljillä - Kettumaista historiaa ja Juha Mälkösen kettukuvia

Suomen Metsästysmuseon tuottamassa kettuaiheisessa näyttelyssä kuljetaan punaturkin jäljillä historiasta nykypäivään ja esitellään viekas Mikko Repolainen perin pohjin. Miten arvostetusta turkiseläimestä ja erämaiden asukista tuli taajamien tuntumassa viihtyvä citykettu ja riistanhoitajien vahinkoeläin?

Kettumaisesta elämästä kertoo näyttelyn olennaisen osan muodostava luontokuvaaja Juha Mälkösen valokuvanäyttely, joka esittelee riihimäkeläisen kaupunkilaiskettuperheen elämää kotipesänsä ympäristössä. Näyttelyn muiden osien painottuessa esittelemään kettua lähinnä historiallisesti merkittävänä riistaeläimenä kertovat Mälkösen kuvat, että kettu on paljon muutakin kuin muhkea turkki ja riistanhoitajan painajainen.

Näyttely on avoinna 1.6 - 31.8.2018 museon aukioloaikoina.